Jeugdrecht
Jeugdrecht is onze specialisatie. Minderjarigen die voor het gerecht moeten verschijnen worden door ons persoonlijk en empathisch bijgestaan doorheen het hele proces.

Jeugdrecht

Bij Advocatenkantoor Schillebeeks zijn we gespecialiseerd in jeugdrecht. Jeugdrecht gaat over alle dossiers waarbij een minderjarige betrokken is. Onze advocaat jeugdrecht staat minderjarigen bij tijdens verhoren, maar ook voor de jeugdrechtbank.

MOF en VOS

Binnen het jeugdrecht bestaan twee soorten feiten: Een als misdrijf omschreven feit (MOF) en Een verontrustende situatie (VOS).

Bij die eerste groep, de MOF, heeft de minderjarige in kwestie een misdrijf begaan. Onze jeugdadvocaat adviseert en verdedigt de minderjarige tijdens het proces. Vaak is dit in de jeugdrechtbank, maar ook bij politieverhoren ondersteunt onze jeugdadvocaat de minderjarige in kwestie.

Bij de tweede groep, de VOS, is de minderjarige als het ware het slachtoffer. Deze zaken ontstaan wanneer de fysieke integriteit of de ontplooiingskansen van de jongere in gedrang komt door gebeurtenissen in de nabije omgeving (bijvoorbeeld thuis, op school of bij een opvang). De jeugdadvocaat verdedigt dan de belangen van het kind.

Voor beide gevallen kunt u rekenen op de hulp en deskundig advies van onze jeugdadvocaat.

Altijd recht op bijstand onder pro-Deo

Belangrijk om te weten is dat elke minderjarige recht heeft op juridische bijstand onder pro-Deo. U hoeft er dus niet zelf voor te betalen.
Neem contact op voor meer informatie hierover.

Advocaat jeugdrecht nodig?

Neem contact op en ontdek hoe we u kunnen helpen.

contacteer ons